Paikallinen hävikkiolut yksinmyyntiin Keskimaan kauppoihin ja ravintoloihin

Paikallinen hävikkiolut yksinmyyntiin Keskimaan kauppoihin ja ravintoloihin

Jyväskyläläisen Panimoyhtiö X:n ekologinen kesäuutuus, ylijäämäleipää ja appelsiininkuoria hyödyntävä Beer Cycled white IPA on raikas kesäolut parhaimmillaan.

Keskimaalle yksinmyyntiin valmistettu erikoisolut on saatavilla kesän ajan Jyväskylän Prismoissa, S-marketeissa sekä Keskimaan ravintoloissa. Panimoyhtiö X:n Beer Cyckled on erikoisolut, jonka valmistuksessa hyödynnetään Seppälän Prisman myymättä jäänyttä leipää sekä Mehustamo-tuoremehupuristimesta kertyviä appelsiininkuoria.

– Beer Cycled white IPAn valmistuksessa osa maltaista on korvattu vaalealla leivällä. Appelsiininkuorista tulee kesäiseen olueen hedelmäisyyttä. Humalan eri lajikkeet syventävät sitrusmaisuutta ja spesiaalia makua antaa myös belgialainen hiiva, olutmestari Lauri Marttinen kuvailee.

Samoja raaka-aineita, mutta maku ja tyyli täysin erilaisia

Kuten varmasti monet jyväskyläläiset erikoisoluiden ystävät muistavat, hävikkiä vähentävä olut kehitettiin Panimoyhtiö X:n ja Keskimaan yhteistyöllä jo viime vuonna. Yksi 800 litran oluterä pienentää Prisman leipähävikkiä yli 40 kilolla ja kutistaa biojätettä 15-20 kilolla appelsiininkuoria.

– Syksyllä Keskimaan ravintoloihin ja kauppoihin myyntiin tulleen ensimmäisen Beer Cycled -version raaka-aineina oli myös leipää ja appelsiininkuoria, mutta kesäsesonkiin sopien juoma on nyt tyyliltään erilainen, raikkaampi ja kevyempi, Lauri Marttinen vertaa.

Beer Cycledin ensimmäistä versiota myytiin viime vuoden lopulla Keskimaan kaupoissa ja ravintoloissa neljä erää.

– Uskomme, että Beer Cycledin vaaleampi kesäversio myy vähintään saman verran. Trendikäs, ekologinen ja vahvasti paikallinen erikoisolut on saatavilla kesän ajan Prismoissamme sekä Jyväskylän alueen S-marketeissa, Keskimaan paikallistuotteiden valikoimista vastaava Marko Kiiskinen selvittää.

Seurusteluun ja monenlaisen ruoan makupariksi

Jyväskylän Prismojen ja S-marketien lisäksi Beer Cycled white IPA on myynnissä laajasti Keskimaan ravintoloissa.

– Laadukas, mutta kuitenkin helposti lähestyttävä, kevyt, raikas ja sitrusmainen Panimoyhtiö X:n white IPA sopii seurusteluun sekä monenlaisen ruoan kanssa nautittavaksi. Ensimmäinen Beer Cycled sai varsin hyvän vastaanoton, ja varmasti tämä uusi vaalea versio tulee yhtä lailla kiinnostamaan asiakkaitamme, erikoisoluistaan tunnetun Jalo Kitchen & Lounge -ravintolan päällikkö Jaska Lahti ennakoi.

Beer Cycled -olut saa kaikissa Keskimaan ruokaravintoloissa omat suositusannoksensa.

– Esimerkiksi meidän uuden kesälistan annoksista se sopii mainiosti briossista valmistetun flatbreadin ja kanaburgerin makupariksi, Jaska Lahti arvioi.