Mestarin Herkku: koko kattaus maakunnan makuja

Mestarin Herkku tarjoaa koko kattauksen maakunnan makuja

Mestarin Herkku on toiminut pitkästi yli puoli vuosisataa keskisuomalaisten elintarvikkeiden näyteikkunana. Monipuoliset valikoimat, alueellisen ruokaperinteen säilyttäminen sekä myyjien ammattitaito ja ruokaosaaminen ovatkin Mestarin Herkun valttikortteja, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen palvelun.

Tällä hetkellä Mestarin Herkusta löytyy maakunnan makuja kaikista tuoteryhmistä, yhteensä noin 25 lähituottajalta, sekä arjen että juhlahetken tarpeisiin.
– Mehuja Koskenpäältä, kania Kivijärveltä, viljatuotteita Toivakasta, härkää Puuppolasta, marjoja Kangasniemeltä ja leipomotuotteita lukuisilta pieniltä leipomoilta Jyväskylästä ja lähiseudulta, palvelupäällikkö Marianne Vaskelainen luettelee muutamia esimerkkejä.

Pappa opetti, miltä hyvä maistuu
Marianne muistuttaa, että oman alueen tuotteet ovat tärkeitä niin eettisesti kuin ekologisestikin. Ne tulevat ilman välikäsiä läheltä, joten tuoreus on taattu ja alkuperä sekä tuotantoketju helposti jäljitettävissä. Hiilijalanjälki on pieni lyhyiden kuljetusmatkojen ansiosta.
– Itse arvostan lähituottajia todella paljon. Pappani viljeli perunaa, vihanneksia ja juureksia kauppoihin myytäväksi, ja pelloilla lapset olivat mukana kitkemässä ja harventamassa. Samalla oppi, miltä hyvien tuotteiden kuuluu maistua.

Kaikki menee kaupaksi
Mestarin Herkku on lähituottajille reilu kumppani.
– Meillä on esimerkiksi oma nimikkokalastaja, joka tuo valikoimatta koko saaliinsa meille suoraan järveltä. Lihapuolella ostamme tuottajilta parhaiden osien sijasta kokonaisia ruhoja, jotka omat lihamestarimme leikkaavat palvelutiskiin. Ja kaikki menee aina kaupaksi.

Pohjosahon tilan possu ja Hokkasen tilan karitsa ovat Mariannen omia lähiruokasuosikkeja.
– Oikein odotan sitä, kun pääsee syksyllä taas lämmittämään leivinuunin ja laittamaan sinne lihapadan muhimaan.