Paviljonki Ravintolat: Keskisuomalaisia tuotteita kansainvälisille vieraille

Jokaisessa tarjoilussa keskisuomalaista twistiä

Keski-Suomesta löytyy paljon laadukkaita elintarvikkeita, joita on Messu- ja kongressikeskus Jyväskylän Paviljongin keittiömestarina työskentelevän Ilkka Paakkarin mukaan ilo tarjoilla suomalaisille ja kansainvälisille kokous-, kongressi- ja messuvieraille.
– Keittiömestarina tunnen vilpitöntä ylpeyttä siitä, että meillä on laadukkaita ja maistuvia lähituotteita, joita voimme tehdä osaltamme tunnetuksi ja edistää niiden myyntiä ja menekkiä. Tuotteiden alkuperän haluan nostaa aina esiin, kun esittelen esimerkiksi illallismenun vieraillemme. Jokainen kattaus on uniikki, eikä meillä ole painettuja ruokalistoja, joissa asiasta voisi kertoa, Ilkka kuvailee.

Alkuperä esille
– Pyrimme siihen, että jokaisessa tarjoilussa on mukana joitain lähituotteita. Esimerkiksi Jukolan Juuston Aito Cheddar on juustojen saralla ihan ykköstuote. Käytämme sitä runsaasti, esimerkiksi kastikkeissa, pastoissa, burgereissa, salaateissa ja juustotarjottimissa.

Leipäkin on aina paikallista.
– Ja satokauden mukaisesti vihanneksissa, juureksissa ja marjoissa suosimme oman maakuntamme tuotteita. Käyttämistämme yrteistä osa on henkilökuntamme itse kasvattamaa ja kuivattamaa, Ilkka kuvailee.

Järvikalaa toivotaan usein
Paviljonki Ravintoloiden asiakkaiden lounas- ja illallistoiveissa nousee entistä useammin esiin lähiruoka.  Yksi kysytyimmistä on maakunnan vesistä nostettu tuore järvikala. Kalastajien kanssa onkin yhdessä mietitty, miten toiveet voitaisiin paremmin toteuttaa.
– Ahti suo antejaan vaihtelevasti. Meillä on järvet pullollaan kalaa, mutta emme pysty takaamaan esimerkiksi kuhan tai siian saatavuutta. Muikun saatavuus on varmempaa, ja särki ja ahven ovat onneksi paikallisten yhteistyökumppaneidemme jalostamina toimivia vaihtoehtoja.

Arvostusta tuottajille
Ilkka sanoo arvostavansa ja kunnioittavansa keskisuomalaisia luonnon antimia sekä alan yrittäjiä.
– Minua kiinnostavat tuottajat ja kasvattajat raaka-aineiden takana. Se juontuu isovanhempieni maatilalta, jossa opin konkreettisesti näkemään, mistä laadukas ruoka tulee ja mitä sen tuottaminen vaatii.

Suosin omassa keittiössänikin lähiruokaa, harrastajan kalastamista ja olen jonkin verran perehtynyt villiyrtteihin.