Liikettä lapsille

Liikettä lapsille

Kinkomaan koulun liikuntasalissa käy melkoinen vilske, kun toistakymmentä alakoululaista juoksee, pelaa, kiipeilee ja hyppii. Meneillään on Muuramen Sykkeen vetämä Lasten liike -iltapäiväkerho.

 – Tänä syksynä käynnistyneessä kerhossamme opetellaan monipuolisesti liikunnan perustaitoja. Tänään ohjelmassa on fyysistä nopeutta ja ketteryyttä kehittäviä, joukkueena toimimiseen kannustavia sekä oman vuoron odottamiseen opettavia harjoituksia. Tunnin loppupuolella rakennetaan lasten toivomusten mukainen rata, jossa pääsee tekemään erilaisia temppuja, Muuramen Sykkeen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Niina Rantakeisu selvittää.

– Lasten Liike on yksi keino houkutella alakoululaisia liikkumaan ja jättämään tabletit ja puhelimet sivuun. Kerho on tarkoitettu 1.-3.-luokkalaisille, eikä se maksa mitään, seuran toiminnanjohtaja Johanna Pitkälä jatkaa.

Iloa iltapäiviin
Lasten liike -iltapäiväkerhot ovat Suomen Olympiakomitean koordinoimia sekä paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen toteuttamia. Koulutettujen ohjaajien vetämillä kerhoilla halutaan tuoda iloa, monipuolista liikettä ja mukavaa yhdessä tekemistä lasten iltapäiviin sekä helpottaa samalla perheiden arkea.

Keskimaan Ilo auttaa -kampanjan merkeissä Lasten Liike saa 30 000 euron tukisumman liikunnallisten iltapäiväkerhojen vuoden 2019 toimintaan Keski-Suomessa.

Toiminta laajenee vuoden 2019 aikana
Muuramen Sykkeen ohella lapsia liikuttavat iltapäivisin kouluilla jo nyt Jämsän Tanhuujat, Jyväskylän Liitokiekkoilijat, Kaipolan naisvoimistelijat, Keuruun Pallo, Palokan Ilo, Muuramen Voimistelu- ja urheiluseura Yritys, Karstulan Naisvoimistelijat, Lievestuoreen Kisa sekä JJK-juniorit. Toimintaa on 12 kerhossa kuudella eri paikkakunnalla.

– Liikuntakerhot tavoittavat nykyisellään vain vajaan kolmanneksen koululaisista, vaikka kyselyn perusteella suuri osa haluaisi mukaan. Keskimaan tuella turvaamme nykyisen toiminnan ja voimme laajentaa sitä uusille paikkakunnille, tavoittaen yhä enemmän lapsia. Lahjoitus kohdentuu ohjaajien koulutukseen ja korvauksiin sekä väline- ja materiaalihankintoihin. Urheiluseurat voivat hakea tukea Keski-Suomen liikunnan kautta. Näin käytössä on paras mahdollinen paikallinen tietämys, Olympiakomitean Lasten liike -vastaava Maria Ulvinen selvittää.