Iloa ja tukea syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen

Iloa ja tukea syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen

Keskimaa Ilo auttaa -kampanja tukee Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen vuoden 2019 toimintaa 21 074 eurolla. Sen avulla järjestetään toukokuussa ja syyskuussa virkistyspäivät syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Lahjoitusvaroja käytetään myös neuvontahoitajien palveluihin.

 Keski-Suomen Syöpäyhdistys paikallisosastoineen tarjoaa eri-ikäisille syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tietoa sairaudesta, vertaistukea yksilö- ja ryhmätasolla, proteesien välitystä, henkilökohtaista neuvontaa ja kuntoutuskursseja sekä monimuotoista virkistystoimintaa.
– Toiminnassa ja palveluissa pyritään pääsääntöisesti maksuttomuuteen. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla, keräyksillä ja lahjoitusvaroilla. Olemmekin todella kiitollisia siitä, että yhdistyksemme on valittu Keskimaan lahjoituskohteeksi, toiminnanjohtaja Immu Isosaari toteaa.

Virkistystoiminnassa keskitytään iloisiin asioihin
Ilo auttaa -kampanjan teeman mukaisesti lahjoitusvarojen ensisijainen tarkoitus on ilon tuottaminen. Niinpä Syöpäyhdistyksessä tuki kohdentuu virkistystoimintaan, jossa keskitytään nimenomaan iloisiin asioihin ja toivoa täynnä olevaan eteenpäin katsomiseen. Esimerkiksi ympäri Keski-Suomea syöpää sairastavia tai sairastaneita sekä heidän läheisiään keväällä ja syksyllä yhteen kokoavat kahden vuorokauden mittaiset virkistyspäivät Peurungassa keskittyvät sairauden sijasta elämän hyviin asioihin.
– Virkistyspäivät ovat rentoa yhdessäoloa ja mainio tapa irrottautua arjesta. Minulle itselleni, kuten lukuisille muillekin syöpää sairastaville ne ovat todella tärkeä tapahtuma, rintasyövän sairastanut Anu Mäntylä Jyväskylän seudun paikallisyhdistyksestä korostaa.

– Keskimaan lahjoituksen ansiosta vuoden 2019 virkistyspäivien osallistujamäärää voidaan kasvattaa ja osallistumismaksua pienentää. Lisäksi ohjelmaan saadaan entistä enemmän mukavaa tekemistä, Immu jatkaa.

Neuvontahoitajat tavattavissa ympäri Keski-Suomea
Ilo auttaa -kampanjan varoja voidaan käyttää myös Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajien palvelujen tarjoamiseen.
– Neuvontahoitajat ovat toimintamme selkäranka, konkreettinen tapa neuvoa ja tukea syöpää sairastavia ja heidän läheisiään. Neuvontahoitajat ovat tavattavissa neuvonta-asemallamme Jyväskylässä. Lisäksi he kiertävät terveyskeskuksissa Saarijärvellä, Viitasaarella, Äänekoskella, Joutsassa, Jämsässä ja Keuruulla.