Leikkipuistojen ja -alueiden kunnostaminen

Leikkipuistojen ja -alueiden kunnostaminen

Keskimaan asiakasomistajien Ilo auttaa -lahjoituskohteet ja kumppanit leikkipuistojen ja -alueiden kunnostamisessa:

  • Interaktiivinen lasten Memo-leikkiväline Lutakon Satamapuiston kuntoilupisteen yhteyteen – Kumppanina Jyväskylän kaupunki
  • Jämsänjoen yhtenäiskoulun leikkikenttä uudistuu – Kumppanina Jämsän kaupunki
  • Nuorten skeittipaikka Saarijärven monitoimihallin viereen – Kumppanina Saarijärven kaupunki

Jämsänjoen yhtenäiskoulun leikkikenttä uudistuu

Jämsänjoen yhtenäiskoulu on Jämsän keskustassa sijaitseva suuri koulukompleksi. Jo 10 vuotta käytössä ollut koulurakennus leikkikenttineen on päivityksen tarpeessa.
– Koulun takana oleva aidattu leikkikenttä on kaikkien kuntalaisten, ei vain koululaisten käytössä. Se tuo iloa myös lähiympäristön asukkaille. Leikkikenttä on aidattu, mutta portti on avoin, koulun erityisopettaja Anne Järvinen kertoo.

– Alun perin leikkikenttä on suunniteltu erityislapsille. Sinne on tulossa uusia välineitä myös lapsille, joilla ei ole erityistarpeita. Uudistuksen myötä leikkikentästä tulee varmasti vetonaula alueelle, Järvinen iloitsee. Leikkikenttää päivittäin käyttävät koululaiset viihtyvät laitteissa, kun pääsevät välituntisin niitä kokeilemaan ja kokemaan liikkumisen riemua.

Ilo auttaa -kampanjan lahjoituksella

  • leikkikenttä kunnostetaan
  • vanhoja välineitä huolletaan
  • leikkikentälle hankitaan uusia, myös erityislapsille sopivia välineitä: mm. hämähäkkikeinu, karuselli, ääniseinä, liukumäki ja tasapainovälineitä

– Ilman Keskimaan lahjoitusta tällaista leikkipaikan uudistusta ei olisi voitu toteuttaa. Olemme todella kiitollisia, sillä tästä on iloa sadoille lapsille sekä päivisin että iltaisin, Järvinen summaa.

Memo-leikkiväline ilahduttaa lapsia Lutakon Satamapuistossa

Aikuisten liikuntapaikan valmistuttua Lutakon Satamapuistoon pari vuotta sitten on tullut paljon toiveita, että lapsille ja nuorillekin saataisiin sinne tekemistä. Liikuntapaikan nykyiset kuntoiluvälineet on tarkoitettu vain aikuisille.

– Ilo auttaa -kampanjan avulla Satamapuistoon saadaan interaktiivinen Memo-leikkiväline, joka soveltuu eri ikäisille lapsille ja nuorille. Memolla voi pelata erilaisia pelejä kuten muisti-, matikka- ja hippapelejä. Pelejä voidaan vaihtaa sen mukaan, miten suosittuja ne ovat. Memo toimii samalla kertaa oppimis- ja liikkumisympäristönä ja mahdollistaa perheiden yhdessäolon alueella, Jyväskylän kaupungin viherrakennuttaja Jarmo Toikkanen kertoo.

– Jyväskylän kaupungilla tämä on vasta toinen tällainen puisto ja koko Suomessa kolmas. Käyttäjiltä on tullut tosi hyvää palautetta Tammirinteen puistosta, jossa ensimmäisenä sateisena sunnuntaina Memoa käytettiin jopa 10 tuntia vuorokaudessa. Lapset ovat olleet niin innostuneita, ettei heitä meinaa saada puistosta pois! Memo on myös matkailun kannalta hyvä lisä Satamapuistolle ja koko Jyväskylälle, ja tuo varmasti paljon väkeä satama-alueella, Toikkanen hehkuttaa.

– Ilo auttaa -kampanjan kautta tehtävä lahjoitus mahdollistaa tämän interaktiivisen leikkivälineen hankkimisen Satamapuistoon. Näin mittava hanke ei toteutuisi ilman lahjoitusta. Iso kiitos Keskimaalla ja äänestäjille, että Jyväskylän kaupunkia lähestyttiin näissä merkeissä, Toikkanen tiivistää.