Laulava joulutervehdys ikäihmisille ja yksinäisille

Laulava joulutervehdys ikäihmisille ja yksinäisille

Toivakan ja Joutsan seuduilla asuville ikäihmisille ja yksinäisille on tänä jouluna mahdollista tilata paikallisen 4H-yhdistyksen kautta laulava joulutervehdys. 

 Laulava joulutervehdys tarjoaa iloa ja hyvää mieltä kaikille osapuolille.

– Joutsan seurakunta on joskus aiemmin järjestänyt vastaavanlaista toimintaa. Idea on niin ihana ja sydäntä lämmittävä, että mietimme, voisimmeko me lähteä toiminnassamme mukana olevien nuorten voimin jakamaan laulutervehdyksiä tänä vuonna, Toivakan-Joutsan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Ilmonen kuvailee.

Tervehdys tilataan netin kautta
Joulutempauksen onnistuminen varmistui, kun siihen järjestyi rahoitus Keskimaan Ilo auttaa -kampanjan kautta.

– Olemme todella mielissämme saamastamme Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoituksesta.

4H-yhdistyksen nuoret laulajat on valittu videohakemusten perusteella. He kiertävät viemässä tervehdyksiä lauantaina 19.12.

– Omassa kodissaan tai palvelutalossa asuvien toivakkalaisten ja joutsalaisten ikäihmisten ja yksinäisten sukulaiset ja tuttavat ympäri Suomea ja maailmaa voivat tilata tervehdyksen nettisivujemme kautta. Samalla kannattaa laittaa tervehdyksen saajalle viestiä, että kyseisenä päivänä kannattaa pysytellä kotona, Kirsi Immonen vinkkaa.

Joulukirje laulun matkassa
4H-yhdistyksen tavoitteena on viedä perille noin 60 tervehdystä. Koronatilanteen vuoksi nuoret eivät mene sisälle, vaan jäävät ulko-ovelle tai ikkunan alle laulamaan.

– Nuorten kanssa teemme listan, jolla on rakastettuja, sekä iloisia että hartaampia joululaulua. Niistä tervehdyksen tilaaja valitsee mieleisensä. Laulun esittämisen lisäksi nuoret toimittavat perille kauniille paperille tulostetun joulukirjeen tilaajalta. Näin läheistä ihmistä voi muistaa lämminhenkisellä ja iloa tuottavalla tavalla, vaikka ei itse paikan päälle jouluna pääsisikään.

Nuorille tärkeää kokemusta
Kirsi Ilmonen muistuttaa, että laulava joulutervehdys on 16-23-vuotiaille laulajille monella tavalla merkittävä kokemus.

– Nuoret pääsevät tekemään hyvää ja saavat samalla tärkeää oppia videohakemuksen tekemisestä, sujuvan tervehdyskierroksen organisoimisesta ja erilaisesta työtehtävästä, josta he saavat palkan ja työtodistuksen.