Ilo auttaa

arjessa.

Tukea.

Toimintaa.

Turvaa.

Ilo auttaa.

Iloa hyväntekeväisyyden kautta Keski-Suomeen

Osuuskauppa Keskimaa ja sen asiakasomistajat ovat tehneet sekä 2017 että 2018 merkittävät lahjoitukset, joilla autetaan konkreettisin teoin tuhansia ihmisiä Keski-Suomen alueella. Hyväntekeväisyyskampanjat ovat kantaneet nimeä Ilo auttaa ja nimensä mukaisesti kampanjan avulla haluamme auttaa ilon ja positiivisuuden kautta ihmisiä haastavissa elämäntilanteissa.

2018: Apua ja iloa henkilökunnan ehdotusten pohjalta
Vuonna 2018 Ilo auttaa -joululahjoitus tehtiin toista kertaa. Hyväntekeväisyyteen lahjoitettiin Keskimaan asiakasomistajamäärää lokakuun lopussa vastaava summa eli 131 074 euroa. Haluamme asiakasomistajiemme kanssa auttaa keskisuomalaisia ihmisiä arjessa mahdollisimman hyvin, joten pyysimme henkilökuntaamme ympäri Keski-Suomen tekemään ehdotuksia omilta paikkakunniltaan käsin.

Missä ja kuka apua tarvitsee? Saimme tähän kysymykseen henkilökunnaltamme runsaasti vastauksia, joista kiteytimme lahjoituksen saajiksi viisi eri kohdetta Keski-Suomessa:

  • Liikunnalliset iltapäiväkerhot pienille keskisuomalaisille koululaisille, kumppanina Lasten liike -iltapäiväkerhot.
  • Arjen tukea ja iloa sairastaville lapsille ja heidän perheilleen, kumppanina Keski-Suomen Keskussairaalan lastenosastojen tuki Lastu ry.
  • Tukipalveluita ja virkistäytymistä syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen, kumppanina Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry.
  • Vaikean elämäntilanteen keskellä eläville lapsille leikkipaikka ja perheille tukea, kumppanina Keski-Suomen ensi- ja turvakoti
  • Ystäviä ja virkistystoimintaa palvelukodissa asuville vanhuksille 25 paikkakunnalla, kumppanina SPR:n paikallisosastojen ystävätoiminta.

Vuoden 2017 lahjoitukset

Joulu perheille
Keskimaan ja sen omistajien avustuksella Hope ry rakensi joulun 100 keskisuomalaiselle vähävaraiselle perheelle. Järjestö jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia apua.

Apua veteraaneille
Avustuksella mahdollistettiin parempaa ja helpompaa arkea keskisuomalaisille veteraaneille ja heidän puolisoilleen.

Tukea nuorille
Keskimaan ja sen omistajien lahjoituksella Pelastakaa lapset ry tuki esimerkiksi nuorten ja lasten sporttikummitoimintaa ja muita lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyviä toimintoja Keski-Suomessa.

Ystäviä vanhuksille
Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Keskimaan ja sen omistajien avustuksen järjestö kohdistettiin etenkin yksinäisten ikäihmisten ystäväpalveluun Keski-Suomen alueella.