Ystäviä vanhuksille

Ystäviä vanhuksille

”Yksin minä jouvuin olemaan. Eihän se hääviä ollut. Päivät oli pitkiä. Vaikka kyllä siihenkin tottuu, yksinäisyyteen. Lintuja tuli seurailtua, niitten sirkutusta, ne olivat ystäviä. Yksin minä jouvuin olemaan, mutta enää en jouvu.”

Keskimaan Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanja tuo konkreettisen avun Heikki Puttosen arkeen. Heikki on yksi niistä tuhansista elämässään yksinäisyyttä kokeneista henkilöistä Suomessa, joita Punaisen Ristin ystävätoiminta auttaa. ”Yhtenä päivänä multa kysyttiin, että otatsää tän tytön ystäväksi, ja minä sanoin kyllä. Niin minä Marjon huolin”, kertoo Heikki. Kun puhe siirtyy Marjoon, Heikin kasvoille nousee hymy. ”Kaikesta me puhutaan. Kaikesta mitä on tapahtunut, samanlaisista harrastuksista ja eläimistä. Mukavaahan se on, että on ystävä.”

Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjan varat kohdennetaan tänä vuonna tuomaan piristystä ja iloa erityisesti yksinäisten ikäihmisten jouluun. ”Kyllä se merkihtee paljon, että ihmiset lähtevät mukaan”, Heikki toteaa. Kun Marjo tulee kylään aurinko paistaa, vaikka taivas olisi pilvinen. Parempaa ystävää ei kuulemma löyvvy mistään. Se on hyvä homma! Se ystävä. Suuri kiitos siitä.