Tukea nuorille

Tukea nuorille

Johanssonin perheessä Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa -kampanjan lahjoitus tuo helpotusta koko perheelle. Kaikki muuttui yhdessä viikossa neljä vuotta sitten. ”Selkäleikkauksen jälkeen ilmaantuneet hermovauriot johtivat lopulta kivun kroonistumiseen, jonka seurauksena arki on välillä todella haastavaa”, kertoo kolmen lapsen äiti Ritva Johansson.

Äidin sairastuminen vaikutti myös perheen lapsiin. Kun ei voitu tehdä asioita yhdessä, alkoi näkyä turhautumista ja pettymystä, kun esimerkiksi luvatut jalkapallohetket jouduttiin perumaan äidin kovien kipujen vuoksi.

Pelastakaa Lapset ry :n sporttikummitoiminta on tuonut paljon iloa perheen elämään. Sporttikummitoiminnalla pyritään erityisesti tukemaan lapsen liikuntaharrastusta, ja sporttikummi voi olla mukana lapsen urheiluharrastuksessa tai viedä lasta vapaamuotoisesti liikkumaan. Tukihenkilö- ja sporttikummitoiminta ovat merkittävä ehkäisevää, lasten syrjäytymistä torjuvaa toimintaa.

”Se merkitsee todella paljon, että on joku aikuinen, joka vie harrastamaan ja liikkumaan. Itseä helpottaa se, että tietää, että lapselle ei jää ihan tylsä lapsuus mieleen”, kertoo Ritva ja hymyilee. Sporttikummi on tuonut pojan elämään elämyksiä, turvaa ja toimintaa. ”Toinen lähtee sinne iloisena ja tulee vielä iloisempana takaisin.” Tuntuu niin hyvältä, kun saadaan lisää tukea toimintaan ja että joku on huomannut, että rahan voi käyttää johonkin tosi tärkeään. Näin todella moni muukin pääsee kokemaan tätä iloa.”