Joulu perheille

Joulu perheille

Keskimaan Ilo auttaa -kampanja tuo joulun Jonnan ja Owenin perheelle, heidän ensimmäiseen omaan kotiin.
“Sairastuin synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja sairaus pakotti miehen jäämään kotiin”, kertoo Jonna 24 v. Sairastumisen myötä perheen arki koki suuren muutoksen, kun pärjäämisestä tuli jokapäiväinen haaste. Perheen elämä on tiukkaa, kun kumpikaan vanhemmista ei pysty olemaan töissä. “Ei sitä ihminen paljoa tarvitse, olemme niin kiitollisia perusarjesta, mutta jos edes toinen meistä pystyisi käymään töissä, me kyllä pärjättäisiin”, kertoo Jonna.

Tilanne stressaa ja tuo kitkaa vanhempien välille, kun perheessä joudutaan miettimään jatkuvasti, miten talous kestää. “On ollut kyllä tosi rankkaa aikaa”, Jonna huokaa. Masennus ei näy aina ulospäin. Kaikki voi näyttää hyvältä. “Toivoisin ihmisiltä ymmärrystä. Ettei kukaan tuomitsisi.”

Hope ry. auttaa vähävaraisia, tai kriisin kokeneita perheitä konkreettisesti ja mahdollistaa toiminnallaan tasa-arvoisemman arjen lapsille ja nuorille ja tuo nyt joulun Jonnalle, Owenille ja heidän kahdelle lapselle.

Apu tulee juuri oikeaan aikaan. “Kunpa olisi perusjouluruoat, saisi koristeltua joulukuusen ja laitettua kodin jouluisaksi. Se olisi unelmien joulu. Piparintuoksuinen. Sellaisen joulun kun saisi lapsille, josta jäisi mieleen semmoinen mukava tunnelma ja stressitön olo. Keskityttäisiin toisiimme ja yhdessäoloon”, Jonna unelmoi.

Jonna ei osaa pukea sanoiksi, mitä se merkitsee, että jostain saa apua. “Se on niin uskomaton asia. Että voi saada apua joulun tekemiseen, jotta lapset saisivat hyviä muistoja. Se on itselle niin tärkeää vanhempana. Kun sitä ei pysty antamaan ja jostain sen saa, ei pysty sanoin kuvaamaan miten paljon se merkkaa”, Jonna sanoo. “On niin hienoa ja että apua saa todella pyyteettömästi. Se voi muuttaa ihmisten elämän”.