Apua veteraaneille

Apua veteraaneille

Ilo auttaa -kampanjan ja muiden lahjoitusten avulla Martti Mannisen kaltaiset rintamaveteraanit voivat vielä asua omassa kodissaan.

“Tästä meni luoti läpi ja tästä toinen. Korvat soivat. Ne laulelevat koko ajan ja kohina käy, päähän osuneiden luotien vuoksi. Se ei lopu koskaan”, kertoo Martti Manninen, sotaveteraani Ruuhimäeltä, haavoittumisestaan rintamalla.

Sodan jälkeen hän hoiti kotitilaa, sen peltoja ja teki mettähommia. Nykyään arki kuluu omassa mökissä ja siellä Martti aikoo olla niin kauan kuin henki pihisee. Käpsitään ja kurkitaan toisiamme, elo on sellaista joutenoloa, hän kuvailee elämää. Tärkeintä on, että kotona vielä pärjää.

Sotiemme Veteraanit auttavat sotaveteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään tarjoamalla mm. siivousapua, ateriapalveluita, kuljetus- ja kuntoutuspalvelua, lääke- ja hoitotukea sekä pieniä kodin korjauspalveluja.
Avulla ja avustuksilla on suuri merkitys Martille. “Pystyn olemaan kotona, kun saan apua siivouksessa ja ulkohommissa. Lounaat tuodaan kotiin ja muutakin apua on saatavilla”, hän kertoo. “Haluan välittää erittäin suuret kiitokset tästä avustuksesta ja avusta, joka mahdollistaa minulle edelleen kotona asumisen ja täällä mökissä pärjäämisen”, sanoo Martti Manninen.